Јуниор Системски Инженер / Junior System Engineer

Започни ја твојата кариера во Ултра – пионерската ИТ компанија во МК и стани нашиот нов Јуниор Системски Инженер/Junior System Engineer! Прати ни го твоето CV на konkurs@ultra.com.mk и приклучи се на нашиот тим!


Дали ги поседуваш следниве технички вештини и познавања ?
• Познавање на Windows и Linux сервери: инсталација, одржување и мониторинг;
• Познавање на конфигурација, управување и мониторинг на LAN и безжични мрежи, рутери и свичеви;
• Познавање на виртуелни приватни мрежи – VPN (IPSec, OpenVPN, PPTP protocols);
• Познавање на технологии за виртуелизација [VMware, Hyper-V, Proxmox];
• Основно познавање на следните компоненти од ИТ инфраструктурата: мрежи, storage и сервери;
• Познавање на дизајн и имплементација на решенија за business continuity и disaster recovery;
• Познавање на backup и archive софтвери и решенија.

Дополнителни технички вештини кои се сметаат за предност
• Искуство со storage сервери и системи;
• Искуство со SAN мрежи;
• Искуство со дизајн и имплементација на високо достапни системи;
• Автоматизација со скрипти: bash, PowerShell.
Квалификации и способности
• Високо образование од областа на информатика/компјутерско инженерство или слична област;
• 1-5 години работно искуство на позиција поврзана со ИТ ќе се смета за предност;
• Поседување на ИТ сертификати (Cisco, VMware, Microsoft…) ќе се смета за предност;
• Солидно познавање и комуникација на англиски јазиk;
• Посветеност, одговорност, самодоверба, независност во работата;
• Снаодливост и способност за брзо надминување на кориснички проблеми;
• Самоиницијативност, желба за учење и проактивност во работата


Што ви нудиме ниe?
• Приватно здравствено осигурување;

• Можности за професионален развој и доквалификација;

• Можност за работа со најнови технологии во динамична и флексибилна средина;

Skip to content