Системски Инженер/ System Engineer!

Бараме нови мотивирани и динамични колеги кои имаат желба за иновации и континуирано надоградување!

Прати ни го твоето CV на konkurs@ultra.com.mk или аплицирај преку нашата веб страна и стани дел од нашиот #Ултра тим!

Основни технички вештини

 • Познавање на Linux сервери: инсталација, одржување и мониторинг
 • Конфигурација, управување и мониторинг на LAN и безжични мрежи, рутери и свичеви
 • Основно познавање на виртуелни приватни мрежи – VPN (IPSec, OpenVPN, PPTPprotocols)
 • Солидно познавање на сите компоненти од ИТ инфраструктурата: мрежи, storage и сервери
 • Искуство со VMware или HyperV виртуелизација
 • Искуство со дизајн и имплементација на високо достапни системи
 • Искуство со дизајн и имплементација на решенија заbusiness continuity иdisaster recovery
 • Познавање на backup и archive софтвери и решенија

Дополнителни технички вештини кои ќе се сметаат за предност:

 • Високо образование од областа на информатика/компјутерско инженерство или слична област
 • Работно искуство на позиција поврзана со ИТ
 • Искуство со storage сервери и системи
 • Искуство со SAN мрежи
 • Автоматизација со скрипти: bash, PowerShell
 • Поседување на ИТ сертификати (Cisco, VMware, Microsoft…)

Што ви нудиме ние?

 • Приватно здравствено осигурување
 • Можности за професионален развој  и доквалификација
 • Работа во динамична и флексибилна средина

Кандидатите, кои ќе влезат во потесен избор, ќе бидат повикани на интервју.

Skip to content